Dixss » Specials » Menselijk geheugen
Dixss: Informatie van A tot Z

Alles over het menselijk geheugen

Voor iedereen is het maar normaal om informatie op te slaan, te bewaren en daarna weer terug te vinden. Wat mensen daarom vaak vergeten is dat het onthouden van dingen een fantastische eigenschap is. Wat is het menselijk geheugen? Wat Dementie? Wat is Alzheimer? Alles over het menselijk geheugen in deze special.
Alles over het geheugen en de aandoening die het geheugen drastisch verslechteren.

Alles over het menselijk geheugen

Het Korte Termijngeheugen, het Lange Termijngeheugen en het Sensorisch Geheugen (zintuiglijk). Hoe kunnen wij mensen dingen onthouden?

Alles over dementie

Dementie is niet een bepaalde ziekte, het is meer een verzamelnaam voor een groot aantal afwijkingen. Tegenwoordig zijn er meer dan zestig verschillende vormen van dementie ontdekt. Alles over de meest voorkomende vormen van dementie.

Alles over Alzheimer

De ziekte van Alzheimer is een aandoening van de hersenen waarbij bepaalde hersencellen in versneld tempo ouder en kleiner worden en uiteindelijk afsterven. Hoe ziet het leven van een Alzheimer patiënt eruit en wat is er aan te doen?

Wat is een Déjà vu?

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt. Het gevoel dat je iets al een keer hebt meegemaakt is voor sommige iets om zich kapot van de schrikken. Wat is een Déjà vu?

Alles over Alzheimer

Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie, 4 % van de 70 jarige mensen heeft deze aandoening. De aandoening komt vooral bij oudere mensen voor. Hoe ziet het leven van een alzheimer patient e…

Alles over Dementie

1 op de 1600 vrouwen gaat dood aan een vorm van dementie. Daarmee behoort dementie tot 1 van de 5 meest voorkomende vrouwelijke doodsoorzaken. Artsen omschrijven dementie als een 'niet aangeboren blij…
Alles over het menselijk geheugen

Alles over het menselijk geheugen

Voor iedereen is het maar normaal om informatie op te slaan, te bewaren en daarna weer terug te vinden. Wat mensen daarom vaak vergeten is dat het onthouden van dingen een fantastische eigenschap is.…

Wat is een Déjà vu?

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt. Het gevoel dat je iets al een keer hebt meegemaakt is voor sommige iets om zich kapot van de schrikken. Inmiddels weten wij dat een Déjà vu helemaal niet zo spe…
Gepubliceerd door Dixss op 12-05-2010. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!